Bilde av personer ovenfra som peker og trykker på tastaturet til en laptop.

Informasjon til foreldre og lærere

Barn og unges sikkerhet i trafikken er de voksnes ansvar. Vi må legge til rette for at barn og unge ferdes trygt i trafikken og får god trafikkopplæring. Her har vi samlet aktuelle brosjyrer og veiledere som er nyttige i dette arbeidet.

Brosjyrer og materiell

Vi har nettbutikk der dere kan bestille fysiske brosjyrer og annet materiell for barnehage og skole. Her finner dere også materiell tilknyttet Barnas trafikklubb.

Gå til nettbutikken

Brosjyrer til foreldre og FAU

Særlig farlig eller vanskelig skoleveiNy, revidert utgave per 07.09.21. av veileder som viser hvilke momenter som er sentrale når kommuner skal vurdere om en skolevei er særlig farlig. Se lenke til nytt rundskriv under: «Retten til skyss Udir-2-2019».

Last ned brosjyre
Retten til skyss Udir-2-2019 – nytt rundskriv fra UtdanningsdirektoratetNytt rundskriv fra Utdanningsdirektoratet om retten til skyss fra 19.09.2019.

NB! Veileder «Særlig farlig eller vanskelig skolevei» skal revideres.

Gå til rundskriv
Sykling på skoleveien – trygt frem og hjemTips og råd om sykling på skoleveien i forbindelse med endring i forskrift til opplæringsloven §12 – 1 av 20.08.2015, som gir foreldre rett til å bestemme når deres barn kan sykle til skolen.

Last ned brosjyre
Presentasjon av veileder, Sykling på skoleveien – trygt frem og hjemDenne presentasjonen bygger på veilederen «Sykling på skoleveien – trygt frem og hjem», og er ment som en hjelp til møter og innlegg.

Last ned .pptx
Informasjon til foreldre/foresatteInformasjon til foreldre og foresatte i forbindelse med endring i forskrift til opplæringsloven og sykling til skolen.

Last ned informasjonsbrev
Sikker skoleskyssRåd om skoleskyss fra NHO Transport og Trygg Trafikk.

Last ned brosjyre

Filmer til foreldre